mari melukis dan mewarna:D

Tajuk kali ni dah macam tajuk budak tadika je kan? haha:P

Hari ini saya telah berjaya membangunkan diri di awal pagi pada hari sabtu yang sangat indah ini. sumpah saya tak tipu :P (rasa sangat bahagia kerana tidak perlu pergi bekerja..keh..keh)

then, bangun2 terasa kebosanan pula lalu saya tiba2 rasa hendak menyonteng. tapi kalau nak menyonteng wajib ada benda dibawah ini...hihi


tadaa.....ini soft pastel yang saya beli sendiri masa saya masih lagi study d uitm. agak mahal T__T. tapi cantik kan warna2 pastel ni. sbb tu saya beli. plus ia sangat comel. rasa macam nak gigit2 je. haha. fanatic pulak.

hajat di hati nak conteng2 merapu je. tapi nanti macam membazir warna pula. so, saya telah membuat decision untuk menyonteng dengan lebih berhemah...tak sabar nak mula mewarna sampaikan melukis dalam masa 3 minit je.  terus sambar pastel yang comel itu.  

step pertama, saya mula mewarna pokok.



 step kedua, mewarna daun2. main hentam saje. asalkan rupanya macam daun. haha


step ketiga mula mewarna sungai. erkk..sungai ker..


ha ha ha...inilah hasilnya...contengan yang agak tidak berfaedah di situ. walaupun lukisan budak tadika mungkin lagi cantik dari lukisan saya, saya tetap bahagia sebab sudah lama tidak menyonteng sebegini. 




sekian


adios! :D

6 comments:

arissa myana said...

OMG....!!

sangat LAWA....!!

mashaAllah, semoga bakat yg Dia bari menjadikn kita smakin brsyukur dn ingat pada Dia...

p/s: hey, rindu kamu T____T

Ima Amalina said...

thankz a lot dear:))
yup,100% correct...perlu bersyukur dgn setiap ape yg kita ada..:)


p/s:i miss u more:D

Mia Dania said...

Cantiknyaa...saya pun suka mewarna !!! tapi crayon tu nama apa? saya pun nak jugak !! agak- agaknya kat mana saya boleh dapatkan?

Mia Dania said...

Cantik laaa...akak mewarna...saya pun suka mewarna!!! anyway akak beli kat mane crayone tu? nama apa? harga? kat mana saya boleh dapatkan?

Mia Dania said...

cantik laaa... saya suka !! akak memang pandai!! anyway, akak beli kat mane crayone tu? nama apa ? berapa harga dia? ada lagi x ?

Ima Amalina said...

hi adik Mia Dania! sorry for the late reply...soft pastels tu dari MUNGYO..akak beli dekat kedai yang jual colors for artists:))