adakah aku tulang rusukkmu?


"untuk apa kita bertemu 
kalau hanya penuh derita..."



dia kutip beban awak sebab dia sayangkan awak 
dia taknak awak rasa susah menempuh derita seorang diri
dia galas beban dia sendiri sebab dia masih mampu
dia taknak awak susah hati

walau dia terima tuduhan melulu
awak tak pernah bagi dia peluang untuk bela dirinya
bila dia sedih dia perlukan awak untuk bercerita
tapi awak tidak pedulikan kata-katanya

bila awak lemparkan kata-kata kesat pada dia
dia rasa dia dah mati untuk awak
walau dia menangis air mata darah
dia tahu awak takkan sudi mengubati luka-luka di hati dia

dia berusaha buat awak rasa bahagia
tapi awak menilai setiap usaha dia dengan pembaziran
waktu dia meminta pertolongan daripada awak
dia gembira bila awak tolong dia
dia bersyukur kerana awak sudi

tapi rasa gembira dia tak lama
sebab awak ungkit pertolongan awak pada dia
dia sedih sebab dia betul-betul sangka awak ikhlas tolong dia


awak,

dia dah tak berdaya lagi walaupun dia mencintai
dia manusia biasa
dia juga tak sempurna
kali ini, dia rasa dia patut pergi
supaya awak lebih menghargai setiap kehadiran dia
disisi awak selama ini

awak,

terima kasih untuk segalanya
terima kasih atas semua pertolongan yang diberi
dia mungkin tak dapat membalas semua kebaikan awak
tapi dia harap awak halalkan semuanya



maafkan dia, dia pergi kerana terlalu mengasihi...



:(








coretan terakhir: buat seseorang yang sentiasa disayangi, dicintai dan dirindui sampai mati...

"ku amanahkan hati ini kepada mu dengan harapan ia menemui kebahagiaan...
namun, ia kembali kepadaku semula dengan luka disekelilingnya..."




senyuman terukir dibibir disaat diri mula mengenali seseorang yang cukup baik hati
namun hati diri ketika itu diberi pada yang tak sudi
tidak banyak pengertian yang diberi
hanya mampu tersipu malu ketika ditanya berulang kali
masa berlalu pergi
persahabatan suci mula terjalin tanpa disedari

mereka berkongsi ceritera duka
yang dahulunya pernah ditinggalkan insan yang tidak setia
mereka berjanji saling menjaga rahsia
kepercayaan diantara mereka makin kukuh dipersada masa

hari demi hari berganti
hati diri akhirnya dilukai oleh yang tak sudi dengan tajam sekali
dunia seakan terhenti 
diri diam tertunduk menahan perih dihati

ketika itu, diri hanya mampu menangis
hanya mampu meratapi sisa-sisa tragis
hanya mampu berlindung disebalik kesedihan yang sukar dikalis
perasaan ini bagai digilis
oleh harapan tinggi yang ditepis

akhirnya diri menemui seseorang itu semula
seseorang yang dicari untuk berkongsi ceritera duka
seseorang yang cukup manis bergurau senda
seseorang yang bisa membuat hatinya ketawa walau sedang terluka 
seseorang yang dulunya entah mengapa terasa gementar apabila bersua muka

perkongsian itu tidak lama
masing-masing hilang entah kemana
diri masih berharap seseorang itu masih mengingatinya
walau diri bukan siapa-siapa

luka lama beransur sembuh dek usaha mencari penawar yang tiada berpenghujung
namun hati diri terasa kosong
kosong menyelusuri lorong-lorong

lama juga diri menyepi sendiri
lama juga diri menahan pilu dihati
akhirnya seseorang muncul kembali

seseorang memberi kejutan yang sangat istimewa
yang tidak mungkin diri lupa sampai bila-bila
betapa diri bahagia tidak terhingga
seseorang meluahkan perasaanya
diri sebak kerana terlalu gembira
diri diterima oleh seseorang walau diri tidak sesempurna mana 

diri percaya seseorang itu yang diri cari selama ini
seseorang itu sungguh diri cintai
sungguh diri sayangi tanpa berbelah bhagi

namun kebahagiaan yang dikecapi tidak lama
masalah makin menimpa mereka
bermulanya episod derita

namun diri dan seseorang cukup gagah
cukup tabah walau hampir rebah
semangat hampir patah
dimamah pancaroba dunia

bait-bait kemarahan mula menakluki tatkala cinta mereka diuji
kata-kata yang cukup menghiris hati mula menguasai

diri meratapi cintanya yang retak menanti belah
diri masih menghulurkan pengorbanan walau tidak lagi berharga 
diri masih mengharapkan seseorang sudi memberi penawar kepada hatinya kembali
diri masih menyayangi dan tidak sesekali mengharapkan pengganti
diri merindui seseorang yang cukup dikenalinya dahulu dengan penuh erti

diri mahu seseorang bahagia
diri sanggup menanggung derita asal seseorang ketawa
diri tetap setia walau diri dilupakannya
hanya doa mengiringi bahagianya
hanya doa menemani deritanya





nota kaki : sayangku pada dirinya sampai ke akhir usia. tidak minta dibalas, cukup diberi peluang untuk merasa bahagia...





Look In My Eyes And You Will Find Me

But Look In My Heart And You Will Find You…










"moga engkau temui insan yang lebih sempurna wahai sang cinta...aku masih menunggu dan merindu mu...biar Dia yang menentukan segalanya"






pedih bila seseorang yang kita sayangi tak mengerti betapa diri ini perlukan dia:(

ombak rinduu


apesal rasa nak touching ek bila dengar lagu ni:P

btw, very luvly song :)




i'm busy procrastinating:| *sigh*

not done with the proposal. i was sick for a month++ and now having bad cough. i can stop myself coughing all the time. dah berbotol-botol ubat batuk ditelan but it doesn't change anything either. lepas minum ubat batuk, what else kan? mestilah tertido macam orang tengah koma. punyalah high:|


i should start worrying bout my proposal rite now, tapi apa boleh buat, sakit juga datang dari Dia. jadi tak sedar2 diri lagi nak redha? :)


perlu fikirkan cara untuk kembali ke pangkal jalan:D


mari BERUSAHA DENGAN GIGIH !!!


i've got to settle this proposal thingy ASAP. 


*ubat batuk please rest in peace dalam peti sejuk ye, esok aku tak boleh minum kau. nanti serebrum aku kacau bilau:D* -abaikan monolog dalaman-






hope for better change for tomorrow. insyaAllah^^







yeay!!

Alhamdulillah...happy gila bila Malaysia muncul juara bola sepak sukan SEA semalam

tak sia2 terpekik sorang2 depan tv

tak sia2 tumbuk2 bantal bila indonesia gol

tak sia2 tutup muka dengan selimut time penalti. ha ha ha ~over kau nyah~

ape pun,

CONGRATULATIONS HARIMAU MUDA!!!

so proud of all of you!!

nape Dato' Najib tak kasi cuti ni:P

(ceh,macamlah aku yang main bola tu semalam..hihi)



cooking!

lately ni saya suka try new recipes. buang tebiat kejap lepas baik sakit :P he he. 
so, for today's lunch saya buat ni...


nampak macam daging masak rendang tapi daging bakar sebenarnya. hihihi. but it tastes good. tak percaya? datanglah rumah rasa:)


till then.

your "brain" and my "brain" will never be the same ^^

you are wrong to think that i would give up so easily. trust me, i'll prove it to you! ^___^


chill man :)


yakinlah Dia selalu ada:)

andainya kau rasa tak berupaya
hidup sendirian tiada pembela
segalanya suram
bagai malam yang kelam
tiada bantuan
tiada tujuan

janganlah berputus asa kerana Allah bersamamu:)


-Maher Zain, InsyaAllah-



bukan mudah untuk bangun semula disaat diri sudah rebah

bukan mudah untuk berhadapan dengan seribu kebencian disaat diri sudah dilupakan

bukan mudah untuk meyakinkan disaat fitnah bermaharajalela

bukan mudah untuk memaafkan disaat diri dicela dan dibiarkan begitu sahaja

percayalah, aku pernah melaluinya

aku pernah menempuhnya

aku pernah merasa kesakitan itu

air mata ini pernah mengalir mengubati luka-luka yang dahulunya dicalit oleh mereka

darahnya mungkin sudah tiada

bekasnya masih kekal menggamit rasa

aku hampir mengalah

aku hampir tunduk pada keperitan itu

tapi aku kuat dengan doa

aku tenang dengan ayat-ayat Nya

pada yang lemah

pohonlah kekuatan itu daripada Nya

kerana tiada siapa yang istimewa selain Nya

engkau mungkin dihina didunia

tapi siapa tahu? engkau mungkin yang paling indah disisi Nya disana



dunia ini hanya sementara, akhirat itu selamanya :)







nota kaki: motivasi kepada diri yang sering lupa:)











^^

saya sudah sihat. alhamdulillah. so now,i'm counting days to go back to normal life :) wanna meet my best friends. oh, proposal masih tergendala! kena work hard untuk settle kan semuanya. can't wait to see my prince juga. :)

be strong bebe! i'm saying this to myself btw. he he:)


it's painful. thanks to those people who concern:)

really appreciate it.

thanks mak 4 stay up all nite looking after me. i love you!

to my mr sugar. i heart you^^


silly me, silly you :P

After several fights.............



05.39 p.m : i miss you..

hati berbunga2...bunga ros, bunga kertas, semua jenis bunga la kecuali bunga tahi ayam :D

05.40 p.m : i miss you too..

05.41 p.m : miss you so much

senyummmmm sampai kaki :D

05.42 p.m : i miss you more than you do..

05.43 p.m : i miss you more than words can describe..

taknak kalah ni :P

05.45 p.m : i heart you

05.47 p.m : i heart you more than you do

05.48 p.m : you heart another girl, rite?

statement cari pasal :P

05.50 p.m : no..damn you said like that

hamekk kau!

06.06 p.m : do you love me?

06.08 p.m : of coz yes

melting for sure...

06.53 p.m : marry me..

^^

06.56 p.m : of coz..when i have enough savings..

aloo..lambat ag ar tuh..demm:P

06.59 p.m : don't love another girl :(

statement ngengada..mcm nak kena luku laju2 je kan..ha ha

07.00 p.m : i only love you

07.01 p.m : promise?

07.01 p.m : promise

:)


kononnya deactivated facebook tunjuk protes bila gaduh. off handset bila bengang. tapi dalam hati masih ada taman. ha ha ha :P



i'm loving you with every beat of my heart:)




setel masalah ^^











great stress!

i'm going thru tough time rite now. feel like crying...tak mampu nak update blog panjang2. kaki terasa longlai untuk melangkah dan hati semakin berdarah. but i won't give up! just wait, when the perfect time comes, everything will be back to normal and the victory will be mine! insyaAllah :)

Never let your head hang down. Never give up and sit down and grieve. Find another way. And don’t pray when it rains if you don’t pray when the sun shines.  - Leroy Satchel Paige




Tak suka, tak apa :)


Jikalau kau dah tak suka tak apa
Tapi janganlah kau mengata
Sudah menjadi adat di dunia
Ada rupa dan berharta orang suka

Jikalau kau dah tak suka tak apa
Biarlah ku mengundur diri
Mungkin kau rasa aku tak sepadan
Dengan dirimu


Ku sedar diri ini
Aku hanyalah insan biasa
Tapi aku ada harga diri

Walaupun terguris hati ini
Hingga menitis air mata
Namun semuanya tak bererti
Bagimu

Waktu orang suka semuanya indah
Waktu dah tak suka oh ada-ada saja
Sukarnya nak ku temui
Cinta yang sejati dan bahagia


Jikalau orang tak suka tak apa
Tuhan masih menyayangiku
Moga suatu hari akan tiba
Jodoh buatku dengan insan
Yang ikhlas cintanya








nota kaki: mungkin hanya lagu, tapi realitinya siapa yang tahu :(







Sunday Activity!

This coming Sunday would be my best friend's graduation day. unfortunately, i'm not feeling well but still  i wish i could attend the ceremony to cheer her up,take pictures and celebrate the meaningful day together after her hardship for the past four years. tak sabar nak tengok dia naik stage dengan slempang ANC :) she's a real genius! so, am praying hard to get well soon. boleh la ambil gambar sama2 dengan genius :D

To Miss Z,

CONGRATULATIONS!!!

i'm so proud of you..dari dulu lagi :P


imy

PrOmisE Me You wiLL nEvER gO aWay

PrOmiSe mE yOu wiLL aLwaYs sTaY 

:)



i miss you...thats all i can say :,(

please understand me

trust me, i love you...


Dia Kekasih ALLAH:)


Malu rasanya mengatakan cinta
Kepada dia kekasih Allah
Kerana dia insan mulia
Sedangkan diriku insan biasa

Ku pujuk jua hati dan jiwa

Meluahkan rasa cinta membara
Didalam pujian ucapan selawat
Tanda penghargaan seorang umat

Selagi upaya ku turuti ajarannya

Apa terdaya ku amalkan sunnahnya
Moga didunia mendapat berkat
Di akhirat sana beroleh syafaat

Kerana peribadinya aku terpesona

Kerana budinya aku jatuh cinta
Rindu ku padanya tiada terkata
Nantikanlah daku ditaman syurga

Sesungguhnya apa yang ku dambakan

Adalah cinta Allah yang Esa
Kerana cinta kepada Rasulullah
Beerti cinta kepada Allah


this is my favorite song ever. sambil dengar sambil berselawat di dalam hati:)




nota kaki: i'm not feeling well, doakan saya cepat sembuh:)

rindunya pada Rasulullah^^



cara pemakanan rasululullah

Rupa2nya tanpa kita sedar, dalam makanan yg kita makan sehari2, kita tak boleh main balun aje sebab itulah terjadinya penyakit kencing manis, lumpuh, sakit jantung,
keracunan makanan dan lain2 penyakit apabila kita telah tua nanti. Apabila kawan2 telah mengetahui ilmu ini, tolonglah ajarkan kepada yg lain2nya. Ini pun adalah diet Rasullulah SAW kita juga. Ustaz Abdullah Mahmood kata, Rasullulah tak pernah sakit perut sepanjang hayatnya kerana pandai jaga pemakanannya sehari2. apa kata kit a ikut diet ini kawan2.

tak payahlah susah2 makan pil untuk kurus? Insyaallah kalau kawan2 ikut diet Rasullullah ini?. Garenti? kawan2 takkan sakit perut ataupun keracunan makanan.

Jangan makan SUSU + DAGING
Jangan makan DAGING + IKAN
Jangan makan IKAN + SUSU
Jangan makan AYAM + SUSU
Jangan makan IKAN + TELUR
Jangan makan IKAN + DAUN SALAD
Jangan makan SUSU + CUKA
Jangan makan BUAH + SUSU CTH :- KOKTEL

# JANGAN MAKAN BUAH SELEPAS MAKAN NASI ,

SEBALIKNYA MAKAN BUAH TERLEBIH DAHULU, BARU MAKAN NASI.
# TIDUR 1 JAM SELEPAS MAKAN TENGAHARI.

# JANGAN SESEKALI TINGGAL MAKAN MALAM.
SESIAPA YG TINGGAL MAKAN MALAM DIA AKAN DIMAKAN USIA DAN KOLESTEROL DALAM BADAN AKAN BERGANDA.


``````````````````````````

Nampak memanglah pelik..

tapi, kalau tak percaya...

kawan2 cubalaa....... Ianya takdelah dalam jangka masa terdekat nie.... Ianya berkesan bila kita sudah tua nanti. Dalam kitab juga ada melarang kita makan makanan darat bercampur dengan makanan laut. Nabi pernah menegah kita makan ikan bersama susu. Di kuatiri akan cepat mendapat penyakit. Ini terbukti oleh saintis yang menjumpai dimana dalam badan ayam mengandungi ion+ manakala dalam ikan mengandungi ion-, jika dalam suapan ayam bercampur dengan ikan maka terjadi tidakkan balas biokimia yang terhasil yang boleh merosakkan usus kita.

p/s : Sampaikan walau sepatah... Al-Quran Juga ada mengajar kita menjaga kesihatan spt membuat amalan spt:-

Mandi Pagi sebelum subuh @ sekurang kurangnya sejam sebelum matahari naik. Air sejuk yang meresap kedalam badan boleh mengurangkan lemak mengumpul.

Kita boleh saksikan orang mengamal mandi pagi kebanyakan badan tak gemuk.

Rasulullah mengamalkan minum segelas air sejuk (bukan air ais) setiap pagi. Mujarabnya Insayallah jauh dari penyakit (susah nak kena sakit).

Waktu sembahyang subuh disunatkan kita bertafakur (iaitu sujud sekurang kurangnya seminit selepas membaca doa). Ia boleh mengelak dari sakit pening atau migrin.


Ini terbukti oleh para saintis yang membuat kajian kenapa dalam sehari perlu kita sujud. Ahli-ahli sains telah menemui beberapa milime


Dengan bersujud maka darah akan mengalir keruang berkenaan.
Nabi juga mengajar kita makan dengan tangan dan bila habis hendaklah menjilat jari.

Begitu juga ahli saintis telah menjumpa bahawa enzyme banyak terkandung di celah jari jari, iaitu 10 kali ganda terdapat dalam air liur.

(enzyme sejenis alat percerna makanan, tanpanya makanan tidak hadam)
Cara Rasulullah Makan

1. Cara makan, kenapa kita gunakan tangan?


Mengikut cara Rasulullah s.a.w, sebelum baginda makan, baginda saw akan mengambil sedikit garam menggunakan jari kecilnya, lalu Rasullah saw akan menghisap garam itu. Kemudian barulah Rasulullah makan makanan tersebut. Mengapa?


Kerana kedua belah tangan kita ada mengeluarkan 3 macam enzim, tetapi konsentrasi di tangan kanan kurang sedikit dari yg kiri. Ini adalah kerana enzim yg ada di tangan kanan itu merupakan enzim yang dapat menolong proses penghadaman (digestion), ia merupakan the first process of digestion. Mengapa menghisap garam?

Kerana garam adalah sumber mineral dari tanah yg diperlukan oleh badan kita.
Dua cecah garam dari jari kita itu adalah sama dgn satu liter air mineral. Kita berasal dari tanah maka lumrahnya bahan yang asal dari bumi (tanah) inilah yg paling berkhasiat untuk kita. Kenapa garam?

Selain dari sebab ia adalah sumber mineral, garam juga adalah penawar yang paling mujarab bagi keracunan, mengikut Dr, dihospital-hospital, the first line of treatment for poisoning adalah dengan memberi Sodium Chloride, iaitu GARAM. Garam juga dapat menghalang sihir dan makhluk-makhluk halus yang ingin menggangu manusia.

2. Cara Rasulullah mengunyah

Rasulullah akan mengunyah sebanyak 40 kali untuk membiarkan makanan itu betul-betul lumat agar perut kita senang memproseskan makanan itu.


3. Membaca Basmalah (Bismillahirrahma Nirrahim). Membaca Basmalah sebelum makan untuk mengelakkan penyakit. Kerana bakteria dan racun ada membuat perjanjian dengan Allah swt, apabila Basmalah dibaca maka bakteria dan racun akan musnah dari sumber makanan itu. Cara Rasulullah minum.

Janganlah kita minum berdiri walaupun ia makruh tetapi ia makruh yang menghampiri kepada haram.


Jangan kita minum dari bekas yg besar dan jangan bernafas sedang kita minum. Kerana apabila kita minum dari bekas yg besar, lumrahnya kita akan meneguk air dan dalam proses minum itu, kita tentu akan bernafas dan menghembuskan nafas dari hidung kita.

Kerana apabila kita hembus, kita akan mengeluarkan CO2 iaitu carbon dioxide, yang apabila bercampur dgn air H20, akan menjadi H2CO3, iaitu sama dengan cuka, menyebabkan minuman itu menjadi acidic.

Jangan meniup air yg panas, sebabnya sama diatas. Cara minum, seteguk bernafas, seteguk bernafas sehingga habis.
Sama2lah kita mengamalkannya:)










copied from Facebook^^








don't want to miss a thing:)


i could stay awake just to hear you breathing...
watch you smile while you're sleeping...
while you're far away and dreaming...
i could spend my life in this sweet surrender...
i could stay lost in this moment forever...
every moment spent with you is a moment i treasure^^



comel :)

i'm melting for sure :P



mum and dad,you're awesome! :)

I owe both of you a lot

:)


secret?

"aku nak bagitau ko sumting, hopefully you can keep it as a secret"

"okay, i won't tell anybody"

pesan lagi dan terus berpesan...

"ingat tau jangan bagitahu sape2"

"iye, trust me!"

well...well..well...

sounds familiar right?

but

at the end of the day...


the secret finally not a secret anymore




why??


because you are not a "good secret keeper"


btw, thanks for spreading out the "news" :)


i'm so proud of you!  i'm afraid, i'm not..ha ha

ouchh!

-big claps-


i'm not going to say that i'm good enough to motivate siapa2 pun but i really hate people with "branched tongue" or in Malay we call them as "lidah bercabang". they are really dangerous. they won't do something that will physically hurt you but they possess some skills that will implicitly destroy your relationship with others. 

sometimes, you wouldn't realized it happen to you till you personally found it.


it hurts, rite? 


talking about my relationship with encik-"WE"RE DOING JUST FINE"

tipulah kalau saya kata saya tak ada gaduh2 ngn encik saya lansung. mestilah ada. 

tipulah kalau saya kata saya tak pernah nangis bila gaduh dengan dia. 

tipulah kalau saya kata relationship kami sooo purrrfecttt kan

tidak sama sekali. buat apa nak hipokrit. 

i'm not the type of person yang suka mencanang cerita bahagia jika hati sedang terluka. 

and i don't care if someone hates my encik.

i'm not trying to promote my encik but i'm telling you that HE'S PERFECT TO ME..

tidak dinafikan yang encik saya seorang yang "high tempered" kadang2 dia romentik jugak seposen. hihi

tapi...

hati saya sejuk bila saya nampak dia solat

hati saya sejuk bila nampak dia berdoa dengan penuh kusyuk

hati saya sejuk bila dia doakan kesejahteraan saya dan keluarga saya

hati saya sejuk bila dia sanggup berpanas demi saya

hati saya sejuk bila dia sanggup mengharungi kesusahan dengan saya :)

again, i didn't mean to promote my boyfriend here. i just want to make it clear that i'm totally into him. i would choose to tell him my secrets rather than believing manusia with branched tongue. 


to those who are my real gurlfrens

thanks for being with me

thanks for being good even behind my back :)




at the end of the day, those are the ones worth keeping ^^










  





























the rock is cooking? maybe not...:P

Feels like to cook for today's meal. so, i've decided to cook "kerang goreng bercili". wonder what it tastes like until i finished with the cooking:P wanna see how it looks? 



ha ha. so, this is my "kerang goreng bercili". not bad laa..biasa2 punya cooking skills je..but..yang penting its spicy!


oklah, i'm soOo hungry..gonna have my lunch now. nyummm...till then!


:)






pagi!

bangun pagi dengan senyuman:)


kan lebih baik...lupakan hal semalam dan doakan yang terbaik untuk hari baru. 








jeling2 pandang handphone. ada mesej. *happy* :)



noktah

kenapa tak macam dulu?


kenapa?


kenapa?


hati pedih. hati terguris.




just the way you are:)

if we'r talking about relationship (gf & bf)...what comes to ur mind? 


pain? hopelessly romantic? suam2 kuku? rindu?


only you yourself got the answer, rite? :)


apa ni? apa ni? saya merepek pulak...oklah..oklah, motif entry ni sebenarnya nak rebel kat "encik" saya. depan dia tak boleh rebel. nanti kena cepuk lah, kena ketuk la, kena bebel la, kena tarik pp la. opps. tak, saya tipu je:P


mestilah kena MARAH kalau rebel dekat dia. tahu tak rasa kena marah dengan orang yang kita sayang macam mana? macam ni----------->MyEm0.Com


dia sangat tak boleh stand dengan ayat-ayat touching saya. (eleh, rasa bersalah la tu kan? kan?)




rasa bersalah ke rasa menyampah? (taknak terima hakikat )




ok, jangan biadap! (encik yang kata..bukan saya..bukan..)




encik saya kata:


tak spend time tak bermakna tak rindu, tak sayang...


ekk? MyEm0.Com


persoalan kat sini ialah kematangan. (ini encik juga yang kata)


yelah2...saya cuba mematangkan diri saya yepp. jgn harap ha ha. MyEm0.Comok, joke! encik sila jgn ambil hati, ambil saya bawa pergi jalan2 takpe. he he :P


secara kesimpulannya kat sini, baru-baru mula bercinta memang indah. kentut pun boleh kata wangi kan? (geleng kepala sejuta kali..muahaha) alaa...dah lama pun indah juga. mungkin layanan lebih berbeza, mungkin cara dan kata-kata menyentuh rasa. MyEm0.Com so, nak cinta yang mcm mana? macam dalam movie? its only last for two hours, nak ke? saya tak nak:P








 you know, I'd never ask you to change
If perfect's what you're searching for then just stay the same
So, don't even bother asking if you look ok
You know I'll say...

When I see your face, there's not a thing that I would change
Cause you're amazing, just the way you are...:)



(ok,yang ini bukan encik yang kata, tapi Bruno Mars yang kata :P )







sekadar hiasan














nota kaki-missing you encik!







mumbling alone

sedar tak sedar, hari ni dah hari raya yang keenam. time is moving fast kan? hmm.. nothing much to update for today's activities. same daily routines, makan, tido, makan, tido..wut else to do? ceh,boleh tanya cenggitu kan. padahal, there's a bunch of research papers for me to read and a proposal to be done. GOD! why am i sooo lazy..huh? *slap diri sendiri 20 ribu kali* (ok, tipu) :P




i was checking my facebook updates tadi and saw ramai kawan2 lama yang sudah bertunang mahupun sudah berkahwin. *sentap kejap* huwarghhhh. nak jugak!!!!! hihi gatai:P




kumpul harta dulu yepp adik2. untuk masa depan yang tampan. *sambil nyanyi lagu i wanna be a billionaire* :D




i miss someone...dia tengah having fun dekat Singapore. bukan main banyak lagi post "check-in" kat facebook. wuhuuu. entah ingat saya atau tidak. *sobssss*




this coming tuesday got meeting with lecturers. hopefully saya tak terlupa bangun>__^




oklah, tak tau nak membebel ape lagi. pen off now:)

















secebis luahan hati:I

i feel like talking to someone but i don't know who should i talk to. so, here i am..typing all alone. takpelah, hopefully hati berasa sedikit lega after this. today is hari raya rite? a beautiful day i would say. a day which you usually go to visit your family members, relatives, friends and etc. so did i. just i feel a little bit dizzy today, got a light headache and pp. but still they successfully ruining my mood. there's so many things playing on mind rite now. it makes me sick. i'm trying to clean up all the negative thoughts by pretending like i didn't care at all. unfortunately, i failed to do so. 


looking back at 4 years ago where i was about 19 years old. i was very young and eager to know things around. yet,still live life to the fullest. ada la jugak nangis2 kalau ada prob (tipulah kalau kata xda prob lansung kan?). tapi still i'm a great "stress handler". cepat melupakan apa yang terjadi then back to normal just in few minutes. things got so different now bila mana nak melupakan sesuatu, it takes a very long time for me to forget and back to the right track. i guess i'm not a great stress handler anymore. sekarang, saya selalu cepat down. rimas dengan diri sendiri. i keep on telling myself that i have to be strong for wutever happen in my life. tapi macam sia2. ada lah dua tiga minit bertahan. after that, fikiran negatif tu datang semula. rasa sakit. tapi itulah hakikatnya.


hidup tanpa tekanan bukan hidup namanya kan. hati perlu sekuat konkrit, iman perlu seteguh besi. berkata-kata memang mudah. untuk melaksana, akal mesti betul pada tempatnya. 


saya betul2 perlukan semangat. semangat dari diri sendiri and from people i love the most. i have to find my way back. i terribly need my comfort zone rite now. Oh Allah, please help me, i need strength to carry on, i need Your love to move on... 




all i can do rite now is pray:I








tskk........:,(


















would you mind to lend me ur shoulder to cry on? :I